Trainingen & Workshops van House of Natural Health

Workshop: Holistische Massage Verdieping

Datum: 28 februari 2024 = Vol

 

Heb jij mee gedaan aan onze Workshop Holistisch Masseren of heb je de basis massagegrepen onder de knie en wil je een volgende stap maken met je massages?

 

Tijdens deze workshop leer je verdiepende massagegrepen en technieken, zodat jij mensen met een meer complexe hulpvraag kunt helpen. Je gaat jouw intuïtie en waarnemingsvermogen verder ontwikkelen om de behandeling goed af te stemmen op je cliënt. Je leert met aandacht en intentie masseren, want het geheim van een goede massage zit niet in het perfect uitvoeren van grepen.

 
Voor wie?
  • Als jij een volgende stap wilt maken in het geven van massages
  • Als je zowel therapeutische als ontspannende massagegrepen wilt leren
  • Als je de vertaling wilt maken van wat je ziet of voelt bij de ander
  • Als je mensen met een meer complexe hulpvraag wilt masseren

 

Investering: €100,- inclusief verse kruidenthee en zelfgemaakt lekkers.

 

Deze verdiepende workshop wordt gegeven door Marloes de Ruyter

Workshop: Holistisch leren masseren de basis

 
Datum: 9 juni 2024

 

Workshop: Werken met Geneeskrachtige Kruiden

Datum: 29 mei 2024

 

Tijdens deze ervaringsgerichte workshop gaan we de kruidentuin in van Betula kruiden. We gaan aan de slag met de kruiden die er op dat moment bloeien. Denk hierbij aan Salie, Munt, Tijm en de Vlier (als deze nog bloeit). Je gebruikt hierbij al je zintuigen. Je gaat kijken, voelen, ruiken, proeven, maar ook intuïtief contact maken. 

Workshop Rainstick maken

Datum: 1 juni 2024

 

Deze workshop wordt gegeven door Bianca Hulleman.

 

De rainstick is een traditioneel instrument wat zijn oorsprong heeft in Zuid-Amerika. Daar wordt het gemaakt van een beschermde cactus soort. Tijdens deze middag ga je het maken van een berenklauw, een kruid dat volop groeit in onze eigen leefomgeving. Door verschillende indianenstammen wordt de rainstick toegepast bij rituelen die bestemd zijn om regen op te roepen. Je kunt hem heel mooi gebruiken voor meditaties, klanksessies of om jezelf of een ander een ontspannen moment te geven. 

 

Geef je op voor deze ontspannen en leuke creatieve workshop en geniet van het magische geluid! Wees na deze middag verrast over je eigen creatie. 

Workshop: Holistisch leren masseren de basis

Datum: 9 juni 2024

 

Heb je altijd al willen ervaren wat je met de kracht van aanraking kan betekenen voor de ander? Wil je in één dag de basis leren? Deze workshop is voor iedereen die zijn empatisch en invoelend vermogen als kracht wil inzetten.

Basis Training Natuurgeneeskunde

22 september, 20 oktober, 17 november

 

Ben jij coach, masseur, verpleegkundige of vind je het interessant om klachten op een holistische en natuurlijke manier aan te pakken? Dan is deze 3-daagse training iets voor jou! Je leert hoe klachten ontstaan en hoe het zelfgenezend vermogen werkt. Voordat je chronisch ziek wordt geeft je lichaam signalen af. Er is een tijdspad waarin de klacht of ziekte in ernst toeneemt. Denk hierbij aan spierpijn die lang aanhoudt na het sporten. Afvalstoffen blijven te lang in je lichaam zitten, maar hoe kan dit nu? En waarom heeft niet iedereen hier last van?

Workshop: Holistisch Leren Masseren 

Datum: 6 oktober 2024

 

Heb jij altijd al willen ervaren wat je met de kracht van aanraking kan betekenen voor een ander? Wil je in één dag de basis leren? Deze workshop is voor iedereen die zijn empathisch en invoelend vermogen als kracht wil inzetten.

Cursus: werken met Bachbloesems

Start 12 oktober 2024 (8 middagen)

 

Bachbloesems werken subtiel en zijn veilig in gebruik. Dr. Bach ontdekte 38 Bachbloesems en gaat ervan uit dat als je je emotioneel goed voelt je minder vatbaar bent voor ziekte.

 

Ervaringen van cursisten

Iriscopiedag – Wat vertellen je ogen

Het eerste wat je doet als je iemand anders ontmoet is in zijn of haar ogen kijken. Stralen de ogen? Staan ze dof of angstig? Ogen weerspiegelen je gezondheid en worden daarom ook wel de spiegels van je ziel genoemd. Je eigen ogen kunnen je veel inzicht geven in jezelf.

 

Tijdens deze dag maken we een foto van je ogen (irissen) en krijg je inzicht in je eigen basis (gezondheid) en de manier waarop je reageert op je omgeving. Denk bij basis aan een plant. Een plant kan in aanleg zwak zijn, maar sterker worden door hem te verpotten, mest te geven en goed te verzorgen.

 

Een plant kan ook in aanleg sterk zijn, maar ziek worden omdat hij in de tocht staat, nauwelijks water krijgt en verkeerd gesnoeid wordt. Hoe beter je jezelf kent, hoe beter je voor jezelf en je gezondheid kunt zorgen. Naast het werken met de ogen, wisselen we deze dag af met meditatie en lichaamsgerichte oefeningen.

 

Tijd: 9.30 – 16.00 (inloop vanaf 9.15)
Inverstering: €95,-

 

Voor wie?

  • Deze dag is voor iedereen die geinteresseerd is in iriscopie
  • Iedereen die meer over zichzelf wil leren met de iris als hulpmiddel

“Als je lichaam zijn grenzen begint aan te geven. Vergeet dan niet te luisteren”