Founders House of Natural Health

House of Natural Health – Daniëlle Kempers

Over Daniëlle Kempers

Als kind was mijn liefde voor de natuur groot. Ik was vaak te vinden bij de dieren en zat het liefst tussen de bloemen. De natuur gaf mij rust. Toen ik ouder werd verdween de natuur naar de achtergrond, raakte ik het rustige gevoel kwijt en vervreemde ik langzaam maar zeker van mijzelf. Een handleiding van het leven ;-). Ik had er graag één gewild. 

 

In 2008 (28 jaar) liep ik vast. Ik begreep de signalen van mijn lichaam niet. Ik werkte te hard, ging over al mijn grenzen en vond het moeilijk om van mijn lichaam te houden. Ik werd ziek. Op dat moment was ik leidinggevende en ondanks dat ik goed was in mijn werk was ik niet gelukkig. Mijn liefde voor dat natuur was er nog steeds en ik besloot op mijn 32ste Natuurgeneeskunde te studeren. Hier leerde ik de signalen van mijn lichaam en geest te begrijpen. Ik voelde meteen passie voor het werken met het lichaam, energie en geneeskrachtige kruiden en startte mijn praktijk.

 

Eind 2019 kwam het lesgeven op mijn pad. Daar ontdekte ik een nieuwe kwaliteit van mijzelf, namelijk anderen inspireren. Het doorgeven van deze natuurgeneeskundige kennis gaf mij veel vreugde. Begin mei 2021 moest ik al mijn plannen parkeren. Ik had Covid met complicaties. Tijdens mijn revalidatie ben ik regulier begeleid (longfysiotherapeut, ergotherapeut en psycholoog) en heb ik gebruik gemaakt van de complementaire zorg. Energetisch werk, geneeskrachtige kruiden en supplementen om er weer goed boven op te komen. Juist de kracht van beide werelden had ik nodig om er weer goed bovenop te komen.

 

Tijdens mijn revalidatie kwam ik met Marloes in contact. In september 2021 bespraken we onze dromen en alles viel samen. Met House of Natural Health creëren Marloes en ik een veilige omgeving, waar je precies kunt zijn zoals je bent. Waar je de signalen van je lichaam en geest leert begrijpen en je eigen handleiding mag ontdekken. Waar je ervaart dat alle antwoorden in jezelf zitten en leert mee te bewegen in de wereld die het Leven heet. Vanuit zachtheid, mildheid en compassie voor jezelf.

Over Marloes de Ruyter

Mijn zoektocht naar mijzelf begon toen ik de opleiding tot verpleegkundige deed. Ik begon linken te leggen tussen de dingen die ik at en mijn vele buikpijnen. Uren speurde ik op het internet en leerde over gezonde voeding. Wat is gezond en voedend voor mij in de breedste zin van het woord? Van voeding rolde ik in mindset, hoe ga je om met emoties, hoe kan ik houden van mijn lichaam, wie ben ik en waarom voel ik me de ene keer topfit en de andere keer helemaal niet.

 

Na mijn opleiding heb ik nog een korte tijd in een ziekenhuis in België gewerkt en daarna ging ik reizen. Drie en een half jaar ben ik in verschillende delen van de wereld geweest. Mijn zoektocht naar mezelf, gezondheid en hoe leef je een gelukkig en vervuld leven ging verder tijdens het reizen. Ik woonde een jaar in een meditatiecentrum waar stilte meditatie cursussen gegeven werden, dit was een grote bijdrage aan het steeds dieper wordende besef dat alles al in jezelf zit.

 

Toen ik terugkwam van mijn reis ben ik gaan werken als verpleegkundige in het hospice in Warnsveld. Het bijstaan van mensen en hun familie in de laatste fase van hun leven is iets wat iedere keer weer bijzonder is. Ik doe dit met heel mijn hart. Per begin 2023 ben ik hier nog werkzaam op invalbasis zodat ik mij volledig kan richten op House of Natural Health.

 

In 2021 ben ik gestart met de opleiding tot Natuurgeneeskundig therapeut. Een logische stap om een professionele wending te geven aan mijn passie.  Toen Daniëlle en ik in september 2021 weer in contact kwamen, viel alles samen en ontstond House of Natural Health.

 

Met House of Natural Health wil ik samen met Daniëlle mensen inspireren vanuit zachtheid naar een leven waarin je je authentieke zelf beter begrijpt om een fijn en gelukkig leven te hebben. Compassie en mildheid hebben voor jezelf is hierbij belangrijk. Wetende dat geluk en gezondheid niet een bestemming is maar een constant proces.

House of Natural Health - Daniëlle Kempers & Marloes de Ruyter