Founder House of Natural Health

Over Daniëlle Kempers (1980)

De natuur als inspiratie

Ik ben geboren in Chili en opgegroeid in een klein dorpje in het oosten van het land.  Dagelijks ben ik samen met de hond te vinden in de natuur. Ik hou van alle seizoenen en van de verschillende geuren die elke seizoen met zich meebrengt. De natuur geeft mij rust, laadt mij op en stimuleert mijn creativiteit. Als kind had ik dat al. Ik was vaak bij de dieren en zat het liefst tussen de bloemen. Ik werk vanuit de westerse natuurgeneeskunde, maar ook oosterse vormen, zoals de Chinese geneeskunde en het sjamanisme vanuit Zuid-Amerika hebben een plek in mijn hart.

 
Signalen van je lichaam 

Als kind spitte ik alle medische encyclopedieën door die we in huis hadden. Daar begon mijn interesse in ziekte en gezondheid. Vanaf mijn 11e jaar begon ik vage klachten te ontwikkelen. Op mijn 21ste kreeg ik mijn eerste paniekaanvallen. Op mijn 28ste kreeg ik een hypofyse aandoening en op mijn 32ste voelde ik een diepe innerlijke noodzaak om te veranderen. Ik was op dat moment leidinggevende, goed in groepsdynamica, maar mijzelf totaal kwijtgeraakt. 

 

Ik gooide het roer om en ging natuurgeneeskunde studeren. Ik voelde meteen passie voor het werken met het lichaam. Ik kon heel goed het energieveld van mensen voelen. Ik ontdekte de wereld van geneeskrachtige kruiden en het allerbelangrijkste, ik begreep mijn eigen lichaamssignalen en leerde omgaan met mijn hooggevoeligheid. Ik startte in 2012 mijn praktijk. 

 
Lesgeven

Zeven jaar later kwam het lesgeven op mijn pad. Ik ontdekte een nieuwe passie in mijzelf. Ik begon als natuurgeneeskundig docent les te geven in verschillende vakken bij het Instituut CAM (Complementary and Additive Medicine). Echter moest ik in mei 2021 al mijn plannen parkeren. Ik had Covid met complicaties. Tijdens mijn revalidatie ben ik regulier begeleid en heb ik gebruik gemaakt van de complementaire zorg. Juist de kracht van beide werelden had ik nodig om mij weer gezond te voelen. Daar ben ik überhaupt een voorstander van: het beste uit beide werelden halen. Elkaar niet veroordelen, maar van elkaar leren. 

 

Binnen House of Natural Health geef ik moment met veel plezier trainingen, cursussen en workshops over natuurlijke geneeswijzen, lichaamssignalen begrijpen en zelfzorg. Daarnaast werk ik drie dagen in de praktijk en geef ik individuele consulten. Mijn eigen ervaringen hebben mij een rijker mens gemaakt en dat gun ik jou ook. Dat je leert van het leven. Je hebt gewoonweg niet alles in de hand, maar je heb wel invloed op hoe je er mee omgaat. Groeien van de tegenslagen en deze zo ombuigen dat ze je krachtiger en gezonder maken. En vooral: vergeet niet te genieten van al het moois om je heen. 

 
Wat leuke weetjes:
  • Ik speel piano en cello (beginner hoor).
  • Ik hou van tekenen, schrijven en creatief bezig zijn.
  • Ik hou van koken met seizoensproducten.
  • Mijn grootste liefdes zijn Nick en onze labrador Bella
  • Ik hou van de natuur en van gezelligheid met vrienden.
  • Ik ben geboren in Chili.
  • Ik hou van filosoferen.
  • Ik ben een echte studiebol, maar ook zeer intuïtief.
  • Ik ben sinds kort weer student aan de Open Universiteit (levenslooppsychologie).
  • Ik sta altijd open voor mooie samenwerkingen.