Boterbloemen

Wat is Natuurgeneeskunde?

De natuurgeneeskunde is één van de oudste bekende vormen van geneeskunde. Het gaat ervan uit dat alles wat we nodig hebben om te genezen te vinden is in onszelf en in de natuur. Uitzonderingen daargelaten zoals acuut trauma of hele ernstige ziektebeelden waar medische hulp voor nodig is. 

Heel vroeger maakten de mensen al gebruik van planten en kruiden. Niet alleen om te eten, maar ook om te genezen en gezond te blijven. De mensen leefden dichtbij de natuur en volgde het ritme ervan. Daardoor stonden ze goed in contact met zichzelf en hun omgeving.

Het zelfgenezend vermogen

Als je naar de natuur kijkt, dan zie je dat een ziek dier herstelt door te vasten of de juiste voeding weet te vinden om weer aan te sterken. Dat een boom herstelt als er een tak is afgebroken en dat je vinger herstelt als er een snee in zit. Dit is het zelfgenezend vermogen. 

Ziekte is een poging van het lichaam om je te vertellen waar het niet goed loopt. Waar het uit balans is geraakt. Elke verstoring van deze balans gaat ten koste van je lichaamseigen geneeskracht en kan ziekte tot gevolg hebben. 

Benieuwd naar onze 3-daagse basistraining Natuurgeneeskunde?

Voordat je chronisch ziek wordt geeft je lichaam signalen af. Er is een tijdspad waarin de klacht in ernst toeneemt. Denk hierbij aan een blaasontsteking die vaker terug komt. Op den duur kan dit een nierbekkenontsteking worden en daarop volgend kunnen er nierstenen ontstaan.

Tijdens deze training ga je leren wat deze lichaamssignalen te vertellen hebben en bekijkt welk emotioneel of mentaal thema hieronder ligt. Je gaat patronen zien, vormt een beeld van je eigen gezondheid en leert wat de klacht verbetert. Klik hier.

Geen reacties

Geef een reactie